fbpx

🇳🇱 introductie

In juni 2017 bracht Joost Visser zijn twee belangrijkste drumboeken uit (book of beats & book of fills). Deze twee boeken gaan vergezeld van een pakket met play-a-long audio (40-65 bpm). Allemaal ontworpen om je te helpen de drums onder de knie te krijgen, beginnend in de eerste les tot het vijfde of zesde jaar van je drumcarrière. Alle begeleidende teksten zijn zowel in het Engels als in het Nederlands.

“Deze boeken bieden altijd een passende en nieuwe uitdaging voor elk type student, waarbij elke student zijn eigen weg volgt.”

De twee boeken zijn ontworpen om in combinatie te worden gebruikt. Plaats het boek met beats links van je lessenaar, het boek met fills aan de rechterkant. Probeer nu alles te combineren wat je kunt. Begin langzaam mee te spelen op 40bpm (drumloze tracks) en verhoog uw snelheid stap voor stap met 5 bpm.

“Met 16 hoofdstukken voor beats en 9 uitgebreide en diverse hoofdstukken voor fills is de volgende oefening voor elke drummer snel gevonden.”

In december 2020 is een grote stap gezet met de lancering van de tweede versie. In deze versie zijn enkele hoofdstukken toegevoegd (waarin de hihat-voet beter getraind wordt en een toevoeging over Latijns-Amerikaanse ritmes). Sommige hoofdstukken zijn uitgebreid zodat het boek breder en dieper oefenmateriaal biedt. Maar de grootste stap is gezet door op elke pagina een QR-code toe te voegen die de drummer direct toegang geeft tot een schat aan ondersteunend en inspirerend videomateriaal.

“De beste coaching vindt plaats in de drumles. Maar door de QR-code te scannen, kan de student thuis inspirerende video’s en uitleg bekijken om het meeste uit de oefeningen te halen.”

Om een ​​instrument te kunnen bespelen is een lange reis nodig. Voor sommigen gaat deze reis verrassend snel, voor anderen lijkt het een eeuwige zoektocht. Hoe dan ook, om de drums onder de knie te krijgen, is het belangrijk om je te concentreren op drie hoofdvaardigheden.

  • Speel mee met muzikanten (of audio) in verschillende tempo’s en stijlen.
  • Speel beats (of grooves) waarin het gevoel en de zelfstandigheid wordt getraind.
  • Speel fills waarin techniek, stijl en chops (of licks) worden gecombineerd.
360drumsbook play along play beats play fills

Vaak worden deze 3 hoofdvaardigheden apart bestudeerd, wat perfect is om een ​​goede en solide basis te krijgen. Maar de volgende stap is cruciaal: deze drie onderwerpen leren combineren. En daar gaan deze boeken over! De twee aparte boeken helpen je om eenvoudige en complexere fills te combineren met beats in verschillende stijlen en feel. Plaats boek 1 (beats) aan de linkerkant van je lessenaar en plaats boek 2 (fills) aan de rechterkant. Daar ga je!